Cultuur

Een cultureel paradijs

Je denkt al snel aan de flamenco bij Spanje maar ook de wereldberoemde schilders Picasso en Dalí en de bekende architect Antoni Gaudí komen uit Spanje. De oude steden, het grote aanbod aan musea en de vele iconen van de Spaanse cultuur maken het land interessant en verrijken je kennis. Diverse belangrijke musea en meesterwerken behoren tot het universele kunst-erfgoed.
Er is genoeg cultuur te snuiven in heel Spanje. Flamenco is een muziekgenre en hier hoort een typische Spaanse dans bij, ontstaan in de zuidelijke provincies in Spanje. Deze dans heeft zich rond 1400 ontwikkeld toen de 1e lichting gitanos (zigeuners) naar Spanje kwamen.


Camino de Santiago.

De Pelgrimstocht naar Santiago de Compostela; een andere manier van bezienswaardigheden bekijken door het noorden van Spanje. Je zult veel monumenten, charmante steden en dorpjes en spectaculaire natuurgebieden ontdekken tijdens deze wandelroute. ook zul je kunnen kennismaken met een de vriendelijke gastvrijheid van de vele herbergen.

Albergue Hogar de Oasis Trails en Monjardin.jpg

Overal waar je bent zie je dat Spanje een zeer sterke culturele uitstraling heeft. De hoofdstad van Spanje Madrid was niet voor niets in 1992 nog de Culturele hoofdstad van Europa. Dit komt overal in terug.

Er zijn een aantal aspecten die hand in hand samengaan met de cultuur van Spanje en waar de inwoners ook veel waarde aan hechten.

Ten eerste is de muziek, en dan spreken we over gitaarmuziek en de Flamenco dans zeer belangrijk. Dit is ook een telkens terugkerend fenomeen bij de nationale feestdagen en festivals die worden gehouden in geheel Spanje.

Ten tweede is de architectuur van kunst heel geliefd, zowel bij de lokale bevolking als bij de toeristen. Enkele bekende namen zijn Gaudi, Pablo Picasso, Joan Miro en Salvador Dali.

Dan is er nóg een aspect dat Spanje tot Spanje maakt. De fiesta's. Er zijn genoeg feesten die elk jaar weer gehouden worden waarbij sommige ook voorafgaan aan een speech van de koning van Spanje. De meest feesten zijn gebaseerd op de katholieke geloofsovertuigingen in Spanje. De feesten zelf gaan gepaard met parades, optredens, competities en andere zaken. Een traditioneel feest kan enkele dagen duren maar sommige gaan ook wel langer dan een week door. Zeker als toerist is dit de ideale manier om iets te leren over de geschiedenis en cultuur van Spanje terwijl men intussen al meefeestend geniet van de gastvrijheid van de Spanjaarden.

Festivals

Iedere inwoner van Spanje is op de hoogte van de festivals die worden gevierd, en doen hier ook uitbundig aan mee.

Spaanse feestdagen

De Spanjaarden staan erom bekend dat ze graag feesten. Vandaar dat er ook veel plaatselijke feesten terug te vinden zijn in het land.

Kerken en Kathedralen

Door de eeuwen heen heeft Spanje verschillende volkeren gehuisvest die allen hun stempel op de hedendaagse Spaanse cultuur hebben gedrukt. Dit zie je goed terug in de architectuur van de verschillende kerken en kathedralen.

Spaanse Musea

De lange geschiedenis van Spanje heeft voor veel kunstschatten gezorgd. Deze zijn allen te bewonderen in de vele musea die de grote Spaanse steden rijk zijn.

Culinair Spanje

Spanje heeft zo zijn eigen culinaire hoogstandjes. Spanje telt honderden kleine gerechten (Tapas genaamd), die gecombineerd gaan met de gezellige en afwisselende levensstijlen.

DISFRUTA ESPAÑA

Spaans Taal- en Cultuurcentrum

Disfruta España

Winde 97

3892 HD Zeewolde

Kamer van Koophandel

Almere. Nr.: 64742598

 

Bel:

Schrijf:

Wij van Disfruta España staan voor een duurzaam leven met oog voor  gezondheid en een veilig milleu, daarom proberen wij zoveel mogelijk digitaal te werken.

Taal en Cultuurcentrum Disfruta España is lid van de Vereniging Docenten Spaans in Nederland.

Lidnummer: 20180523001

Wordt lid van onze FB discussiegroep

Wordt DE_fan en volg ons: 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

© 2020 Meijer Business International

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now