De Kathedraal van de Zee
Krijg dit prachtige boek cadeau als je je inschrijft op één van onze seizoenscursussen.
"Een bestseller en monumentale roman over liefde en vriendschap".
Meer dan 5 miljoen boeken van verkocht, ook op Netflix te bekijken.
Kijk voor de *voorwaarden.
Samenvatting

Begin veertiende eeuw.
Het koninkrijk Catalonië bevindt zich op een scharnierpunt in de tijd. Van oudsher maken feodale edelen en leenheren er de dienst uit, maar steeds meer rijke kooplieden eisen de macht in Barcelona op.

Ook de status van de Joden en de toenemende dreiging van de Inquisitie zijn factoren van belang. Tegen deze achtergrond speelt de meeslepende roman De Kathedraal van de Zee.

Wie erin slaagt een jaar en een dag binnen de stadsmuren van Barcelona te wonen, is vrij mens volgens het plaatselijk recht. De Catalaanse boer Bernat glipt door de poort naar binnen en redt zo zijn babyzoon Arnau van een leven als lijfeigene.
Het kind groeit op in de bruisende binnenstad, waar een kathedraal in aanbouw is: de Santa María del Mar. Samen met zijn boezemvriendje Joan werkt hij mee.

In de loop der jaren gaat het Arnau als vrij man voor de wind: hij overleeft honger, oorlog en zelfs de zwarte dood. Maar dan belandt hij door verraad in de kerkers van de Inquisitie. Wat is zijn oude vriendschap met Joan nog waard?

Recensie(s)

De Spaanse auteur van deze omvangrijke historische roman - zijn debuut - is advocaat in Barcelona. De roman speelt zich af in en rondom Barcelona tussen 1320 en 1384. De fictieve hoofdpersoon is Arnau Estanyols, die als horige werd geboren, geleidelijk op de maatschappelijke ladder opklimt tot de adelstand, maar ook met veel leed en conflicten wordt geconfronteerd. Tegenover minpunten als overdadige melodramatiek en te weinig psychologische diepgang staat een welgekozen opeenvolging van verwikkelingen die de spanning tot het eind laten voortduren. Aan het internationale succes zal de weergave van de vrij nauwkeurig gevolgde historische context aanzienlijk hebben bijgedragen. De beschrijvingen van de milieus van Catalaanse boeren, ambachtslui, kooplieden, geldwisselaars en adel, politieke verwikkelingen en sociale en religieuze tegenstellingen zijn kleurrijk; met een ereplaats voor de Santa María del Mar uit de titel, waarvan de bouwgeschiedenis verstrengeld is met Arnau’s levensloop. Zeer kleine druk.

Drs. Elly Poppe-Stolk

Ildefonso Falcones

Ildefonso Falcones is Catalaan en woont in Barcelona, waar hij werkt als advocaat. Zijn debuutroman De kathedraal van de zee won verschillende literaire prijzen en was een groot internationaal succes. Het boek verkocht circa zes miljoen exemplaren in bijna 50 landen. Koningin op blote voeten is Falcones' derde epische roman. 

Bekijk hier de trailer van de gelijknamige televisieserie.

*Voorwaarden

Voorwaarden om de Nederlandse uitgave gratis te mogen ontvangen:

  1. Je moet je ingeschreven hebben vóór 1 augustus op één van onze seizoenscursussen (Curso Uno of Curso Dos).

  2. Disfruta España moet een ondergetekende studieovereenkomst van de cursist in bezit hebben.

  3. Het volledige lesgeld dient voor 1 september op de bankrekening van Disfruta España te zijn bijgeschreven.

  4. Als voldaan is aan de bovenvermelde voorwaarden krijgt de cursist het boek uitgereikt op de eerste lesdag.

Meer weten over onze Algemene Voorwaarden? Klik op deze LINK

 
"La Catedral del Mar" is de originele versie.
Het Spaanse boek en enkele video's gebruiken we bij de Curso Dos.

DISFRUTA ESPAÑA

Spaans Taal- en Cultuurcentrum

Disfruta España

Winde 97

3892 HD Zeewolde

Kamer van Koophandel

Almere. Nr.: 64742598

 

Bel:

Schrijf:

Wij van Disfruta España staan voor een duurzaam leven met oog voor  gezondheid en een veilig milleu, daarom proberen wij zoveel mogelijk digitaal te werken.

Taal en Cultuurcentrum Disfruta España is lid van de Vereniging Docenten Spaans in Nederland.

Lidnummer: 20180523001

Wordt lid van onze FB discussiegroep

Wordt DE_fan en volg ons: 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

© 2020 Meijer Business International

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now