despaansetaalcoach.nl

Wie ben ik

Hey, ik ben Pedro John Meijer, geboren in Amsterdam. Wel een echte Nederlander, maar een wereldburger in hart en nieren. Een globetrotter.

Graag wil ik jou kennis laten maken met een taal, een cultuur, een land waar ik gepassioneerd van ben. SPANJE!

Zou je willen weten waarom? Ga er maar even voor zitten en lees mijn verhaal: 

In de loop der jaren heb ik heel wat van de wereld gezien en mensen(cultuur)kennis opgedaan: Australië, USA, Sri Lanka, Engeland, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Peru, Bangladesh, Portugal, Colombia, Indonesië en natuurlijk Spanje.

despaansetaalcoach

Geschiedenis

In 1993 bezocht ik voor het eerst Spanje; ik was meteen verkocht en binnen korte tijd begon mijn 'spanje-tik' zich te ontplooien. 

Ik ging Spaanse taallessen volgen. Ik wilde zo snel mogelijk het Spaans onder de knie krijgen. Ik begon me helemaal in die prachtige taal in te leven; Spaanstalige boeken werden aangeschaft, ik bleef bezig met leren en lezen. Spaans een taal voor meer dan 500 miljoen mensen, dus ook voor mij.

Om ons Spaanse leven te verrijken kochten we Spaanse video's en CD's en gingen naar allerlei Spaanse evenementen. 

Iedere zomervakantie trokken we er met onze caravan op uit om meer van Spanje te kunnen zien en te leren kennen. Van Pais Vasco tot Extremadura, van Cataluña tot Andalucia, grote steden en piepkleine gehuchten, het groene Spanje, de kurkdroge binnenlanden, de Middellandse zee, schitterende bouwerken, ongelooflijke natuur en prachtige mensen.

Eind 90-er jaren kreeg ik een geweldige mogelijkheid om in Spanje te gaan werken. Tenslotte verhuisden we naar Spanje. Een droom werd vervuld. Viva España!

Zuid Amerika

Toen de crisis in Spanje steeds erger werd, richtte ik mijn vizier op Zuid Amerika. Ik bezocht het schitterende Perú. Een jaar later verhuizde ik naar Colombia om op een privé school te assisteren. Al snel werd me gevraagd of ik les wilde gaan geven. Zo gebeurde het dat ik een baan als Engelse- en Muziekleraar aangeboden en na een proefperiode van 2 maanden kreeg ik een vaste aanstelling. Om dit lesgeven zo professioneel mogelijk uit te voeren ben ik online bij  het Instituut OM Personal Multimedia English Argentina gaan studeren. Buitenom het lesgeven op de privéschool organiseerde ik ook groepslessen voor volwassen op verschillende locatie in Bogotá, de stad waar ik woonde. In de jaren die volgenden kwam ik tot ontdekking dat lesgeven een geweldig leuk en boeiend vak is.

Lesgeven in Nederland

Na mijn terugkeer in Nederland ben ik pedagogiek gaan studeren waarmee ik het 'docent zijn' heb geprofessionaliseerd.

Momenteel ben ik bezig bij het Instituto Cervantes in Utrecht om me nog beter als docent te kunnen profileren. 
Het heeft me grote voldoening gegeven dat ik al in vrij korte tijd zoveel mensen de Spaanse taal eigen heb kunnen laten maken.
Om nog activer bij te blijven doe ik aan zelfstudie zoals historische en hedendaagse boeken lezen, grammatica studie, films en video's kijken en muziek- en audioboeken luisteren. 

Eveneens volg ik de tweewekelijkse studie- en discussie webinars voor docenten van Editorial Difusión.
Ik vind het nog steeds heerlijk om mijn neus in Spaanstalige poësie- en geschiedenisboeken te steken. Ook heb ik grote interesse naar Latijns Amerika; het onstaan, de achtergronden, de ontwikkeling. 

despaansetaalcoach voor jou

Nu je mijn verhaal hebt gelezen, zul je je afvragen: wat kan Pedro voor mij betekenen? Mijn missie is om het Spaanse door te geven aan een ieder die geïnteresseerd is. Als ik het over het Spaanse heb, dan bedoel niet alleen de taal, maar ook alles wat met cultuur te maken heeft en niet te vergeten de Spaanse gastronomie. Bij mij zul je op een professionele manier taal- en cultuurles krijgen vanuit mijn visie om passie, inspiratie en motivatie voor het Spaanse over te dragen, daardoor zul jij in staat zijn om het Spaanse in al zijn facetten te kunnen ontdekken, te leren en te kennen. 

Hoe wil je les hebben? In een groep of privé? 

Heb je bijscholing nodig? Of kun je wel wat huiswerkbegeleiding gebruiken?

Wil je participeren in een Tapasworkshop?

Ook organiseer ik maatwerklessen voor mensen met specifieke wensen.

Mee op een actieve Spanjereis? Het kan allemaal.

Spanje
facebook.jpg

Volg de Spaansetaalcoach op 

Spaanse literatuur
Spaanse kunst
Maatwerklessen Argentinië

despaansetaalcoach zakelijk

Door jarenlange ervaring als ondernemer, mijn vele buitenlandse contacten en reizen, weet ik wat er speelt op internationaal niveau.

Zeker voor zakenmensen is het van groot belang om zeer goed voorbereid internationaal zaken te gaan doen. Daarom mijn zakelijke Maatwerklessen.

Met behulp van documentatie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, gegevens van de Wereldbank en documentatie van het land waar men zaken mee wenst te doen, bereid ik exclusieve pakketten Maatwerklessen Spaanse taal voor. Natuurlijk zijn deze lessen aangevuld met branche gerichte informatie op zowel commercieel als technisch terrein.

Maatwerk Spaans

Kom met me mee en verdiep je in het Spaanse, de taal, hun cultuur, het leven. Doe een rondje website of klik op de button van wat jou interesseerd:

DISFRUTA ESPAÑA

Spaans Taal- en Cultuurcentrum

Disfruta España

Winde 97

3892 HD Zeewolde

Kamer van Koophandel

Almere. Nr.: 64742598

 

Bel:

Schrijf:

Wij van Disfruta España staan voor een duurzaam leven met oog voor  gezondheid en een veilig milleu, daarom proberen wij zoveel mogelijk digitaal te werken.

Taal en Cultuurcentrum Disfruta España is lid van de Vereniging Docenten Spaans in Nederland.

Lidnummer: 20180523001

Wordt lid van onze FB discussiegroep

Wordt DE_fan en volg ons: 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

© 2020 Meijer Business International

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now