Natuur

Fascinerende natuur in Spanje
Monfragüe_National_Park_∏_Extremadura

Reis mee van diepe kliffen naar hoge bergtoppen, van tropische kust naar moerassen vol vogels, van maanlandschappen tot vruchtbare valleien. Ontdek de bevoorrechte natuur van Spanje!
In het tweede land ter wereld met de meeste door de Unesco uitgeroepen biosfeerreservaten vind je van alles: meren, bergen, vulkanen, moerassen, bossen, rivieren, valleien, kliffen… De enorme verschillen in het Spaanse landschap blijven fascineren. In dit dossier, samengesteld in samenwerking met het Spaans Verkeersbureau, nemen we je mee door de bevoorrechte natuur in verschillende regio's. 
In Noord-Spanje ga je op zoek naar beren en wolven in het bergachtige achterland van Asturië, de regio die zichzelf Spanjes best bewaarde geheim noemt. Of reis verder naar het naastgelegen Cantabrië, waar dit jaar Heilig Jaar gevierd wordt in het klooster van Santo Toribio de Liébana in Camaleño – midden in de natuur.

Sierra de Gredos

In het noordoosten van Spanje ga je op avontuur in Aragón: met zijn hoge bergen vol kloven, ravijnen en bossen dé outdoorregio van Spanje. Van skiën en paragliden tot wandelen over bergkammen en kanoën over rivieren: in Aragón is niks te gek. De natuurliefhebber zal zich thuisvoelen in Catalonië, met maar liefst dertig procent van het grondgebied beschermd is om wilde dieren en natuurlijke ecosystemen te behouden. Wij zetten bijzondere 7 natuurparken in de regio op een rij!
Dan de twee Castilië's, die Madrid als het ware omarmen. Hou in de grootste regio van Spanje, Castilië en León, je verrekijker in de aanslag: deze regio is een paradijs voor vogelliefhebbers. Castilië-La Mancha, in het hart van Spanje, is rijk aan oases temidden van heuvels vol windmolens, eindeloze olijfgaarden en steile bergketens.

In het westen ligt Extremadura, vol valleien, rivieren en bergketens, een van de laatste onaangetaste wildernissen van Europa. Helemaal aan de andere kant, in Valencia, gaan we op zoek naar orchideeën. Deze alom geliefde bloemen groeit hier in overvloed.
Tot slot zijn we aangekomen in het zuiden van Spanje. Ontdek Murcia, ook wel de warme kust genoemd, met meer dan 3.000 zonuren per jaar en een kustlijn van ruim 250 kilometer. Reis verder naar de hunebedden van Antequera in Andalusië: een route langs 5000 jaar dolmen die recent op de werelderfgoedlijst van Unesco zijn geplaatst. 

uit: National Geographic

DISFRUTA ESPAÑA

Spaans Taal- en Cultuurcentrum

Disfruta España

Winde 97

3892 HD Zeewolde

Kamer van Koophandel

Almere. Nr.: 64742598

 

Bel:

Schrijf:

Wij van Disfruta España staan voor een duurzaam leven met oog voor  gezondheid en een veilig milleu, daarom proberen wij zoveel mogelijk digitaal te werken.

Taal en Cultuurcentrum Disfruta España is lid van de Vereniging Docenten Spaans in Nederland.

Lidnummer: 20180523001

Wordt lid van onze FB discussiegroep

Wordt DE_fan en volg ons: 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

© 2020 Meijer Business International

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now